Kedd, 2017-10-17, 10:22 AMÜdvözöllek Vendég
Regisztráció | Belépés
RSS
Dínom-dánom gyermek party catering
Honlap-menü
Belépés
Keresés
Naptár
«  Április 2011  »
HKSzeCsPSzoV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Mentett bejegyzések
Körkérdésünk
Az édes vagy a sós süteményeket szereted?
Összes válasz: 22
Barátaink:
  • Pippa
  • Születésnap.wyw.hu
  • Bonny tortái
  • szuletesnap.lap.hu
  • Statisztika

    Online összesen: 1
    Vendégek: 1
    Felhasználók: 0
    Nyitólap » 2011 » Április » 26 » Megmaradt a sonka?
    3:57 PM
    Megmaradt a sonka?
    Vége a Húsvétnak. Sok háztartásban ilyenkor meg szokott maradni egy kis (vagy sok) sonka. Ha önmagában már rá sem bírsz nézni, mert az utóbbi napokban sonkát sonkával ettél, íme pár ötlet mit is tudnál kezdeni még vele. A legkézenfekvőbb, ha a napi főzés során "koptatjuk" el: kijevi pulykamell, tejszínes sonkás (ananászos) csirke, de kerülhet akár kolbász/krinolin helyett a rakott krumpliba is. Aki szeret sütni, az felhasználhatja az egyébként bevált sós süteményreceptekhez: sajtos-sonkás csiga, sonkás-sajtos muffin, pogácsa stb. 
    A legegyszerűbb módja mégis annak, hogy elfogyjon a maradék sonka az, ha sonkakrémet készítünk belőle. Elkészítésének egyszerűsége vetekszik a tonhalkrémével. :)


    Hozzávalók:

    - 20 dkg sonka
    - 20 dkg mascarpone
    - 1-2 teáskanál mustár
    - bors ízlés szerint (sózni nem kell, mert a sonka általában pont elég sós)
    - 3-4 teáskanál majonéz
    - bármilyen hagyma (snidlinggel nagyon finom)

    A sonkát felkockázzuk és az összes hozzávalóval együtt leturmixoljuk. Ha snidlinget vagy medvehagymát használtunk, akkor azt apróra vágva csak utólag, a fűszerezéskor keverjük bele.
    Jó étvágyat!


    Add a Facebook-hoz
    Megtekintések száma: 293 | Hozzáadta: Livi | Tag-ek(kulcsszavak): sonka, húsvét, szendvicskrém, dínom-dánom | Helyezés: 5.0/3
    Összes hozzászólás: 0
    Név *:
    Email *:
    Kód *: