Vége a Húsvétnak. Sok háztartásban ilyenkor meg szokott maradni egy kis (vagy sok) sonka. Ha önmagában már rá sem bírsz nézni, mert az utóbbi napokban sonkát sonkával ettél, íme pár ötlet mit is tudnál kezdeni még vele. A legkézenfekvőbb, ha a napi főzés során "koptatjuk" el: kijevi pulykamell, tejszínes sonkás (ananászos) csirke, de kerülhet akár kolbász/krinolin helyett a rakott krumpliba is. Aki szeret sütni, az felhasználhatja az egyébként bevált sós süteményreceptekhez: sajtos-sonkás csiga, sonkás-sajtos muffin, pogácsa stb. A legegyszerűbb módja mégis annak, hogy elfogyjon a maradék sonka az, ha sonkakrémet készítünk belőle. Elkészítésének egyszerűsége vetekszik a tonhalkrémével. :)
Hozzávalók:
- 20 dkg sonka - 20 dkg mascarpone - 1-2 teáskanál mustár - bors ízlés szerint (sózni nem kell, mert a sonka általában pont elég sós) - 3-4 teáskanál majonéz - bármilyen hagyma (snidlinggel nagyon finom)
A
sonkát felkockázzuk és az összes hozzávalóval együtt leturmixoljuk. Ha snidlinget vagy medvehagymát használtunk, akkor azt apróra vágva csak utólag, a fűszerezéskor keverjük bele. Jó étvágyat!