Nálunk az utóbbi időben a szendvicsrémek elhagyhatatlan kellékei a családi (felnőtt vagy gyerek) összejöveteleknek, buliknak. A nagy kedvencek, a curry-s csirkekrém és a padlizsánkrém mellett mostanában egyre többször kérték a gyerekek a tonhalkrémet is. Ez talán a leggyorsabb és legegyszerűbb szendvicskrém recept, amit ismerek. Én ráadásul a hagyományos elkészítéssel szemben főtt tojás (és vaj) nélkül csinálom, úgyhogy tényleg pillanatok alatt össze lehet állítani.
Hozzávalók:
- 1 db tonhalkonzerv (olajos), én eleve aprítottat szoktam választani, így még a turmixot sem kell elővenni - 1 db lilahagyma - 1 teáskanál mustár - só, bors ízlés szerint - pár csepp citromlé - 1-2 evőkanál tejföl
A konzervet jól lecsöpögtetem, a hagymát lereszelem, majd az összes hozzávalót jól összekeverem. Ennyi. Friss kenyérrel mennyei. Ennél már csak attól lesz jobb, ha tejföl helyett mascarponet használok. Próbáld ki! Mi szoktuk így is, úgy is enni és mindkét variációban imádjuk.
Hűtőben, jól záródó dobozban akár 2-3 napig is eláll, de erre nálunk még nem volt példa. :)