Csütörtök, 2024-04-25, 7:01 PMÜdvözöllek Vendég
Regisztráció | Belépés
RSS
Dínom-dánom gyermek party catering
Honlap-menü
Belépés
Keresés
Naptár
«  Január 2011  »
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Mentett bejegyzések
Körkérdésünk
A gyermeked első születésnapját különösebben kezel(t)ed, mint a többit?
Összes válasz: 15
Barátaink:
  • Pippa
  • Születésnap.wyw.hu
  • Bonny tortái
  • szuletesnap.lap.hu
  • Statisztika

    Online összesen: 1
    Vendégek: 1
    Felhasználók: 0
    Nyitólap » 2011 » Január » 16 » Sütemény sütési tippek kezdőknek és haladóknak
    7:03 PM
    Sütemény sütési tippek kezdőknek és haladóknak
    Most pár olyan praktikát szeretnék megosztani Veletek, amik talán újdonságnak fognak számítani, ha nem vagytok olyan nagyon járatos a sütés területén.

    • A forró csokoládén nem képződik bőr, ha kiöntés előtt habbá verjük az edényben.

    • A tepsit vagy a sütőformát sütés előtt zsiradékkal vékonyan kenjük ki. Így a tészta nem ragad bele. A zsiradék egyenletesen terül szét, ha egy kis időre a meleg sütőbe tesszük. A zsírozás ne legyen vastag, mert a sütemény alja gyorsabban megbarnul.

    • Tortasütésnél viszont mindig csak a forma alját szabad zsírozni vagy vajjal megkenni, az oldalát soha, mert különben sütés közben a tészta középen felpúposodik.
    • A vajas tésztát nagyon forró sütőbe tegyük, és erős lángon folytassuk a sütést, de ne pirítsuk barnára.
    • A kelt tészta, linzer, piskóta sütését közepes hőmérsékletű sütőben végezzük. A pogácsaféléket gyorsan kell sütni, hogy ki ne száradjanak. Zsíros tészták sütésekor a tepsit nem kell kikenni zsiradékkal, csak rétesliszttel megszórni.
    • A piskótaféléket zsírpapírral kibélelt tepsiben süssük, így nem lesz kérge a tésztának. Amikor elkészült, a papírt húzzuk ki alóla.
    • A sütemény felszínét mindig tojással kell előbb megkenni, és csak utána villával megszurkálni. Ellenkező esetben a tojás eltömi a lyukakat, a sütés közben keletkezett gőzök pedig nem tudnak eltávozni, és megreped a tészta.
    • Ha a sütemény a tepsibe ragad, a forró tepsit néhány percre tegyük rá egy nedves konyharuhára. A tészta elválik és kivehető lesz.
    • Ha sütőpor van a receptben, azt mindig keverjük el a liszttel, és úgy adjuk a tésztához. Így egyenletesebben eloszlik, és egyenletesen fejti ki hatását sütés közben.
    • Még ha édes tésztát (vagy akár palacsintát) készítünk, akkor is tegyünk bele egy csipet sót! A só ugyanis nem csak ízesítő, hanem ízfokozó szer is, így a süti is finomabb lesz!
    • Amikor a sütit kivesszük a sütőből, csúsztassuk rácsra, hogy alulról is szellőzzön, a gőz onnan is távozzon, s ne nedvesedjen át az alja.
    • Hogy a tojásfehérjéből vert hab jó kemény legyen, adjunk hozzá egy csipet sót, mielőtt felverjük.
    • A tejszínhab akkor lesz jó kemény, ha felverés előtt alaposan behűtjük.

     Jó sütögetést!



    Add a Facebook-hoz
    Megtekintések száma: 861 | Hozzáadta: Livi | Tag-ek(kulcsszavak): kezdőknek, praktikák, tippek, sütés, sütemény | Helyezés: 5.0/5
    Összes hozzászólás: 0
    Név *:
    Email *:
    Kód *: