Péntek, 2024-03-29, 3:50 PMÜdvözöllek Vendég
Regisztráció | Belépés
RSS
Dínom-dánom gyermek party catering
Honlap-menü
Belépés
Keresés
Naptár
«  Március 2011  »
HKSzeCsPSzoV
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Mentett bejegyzések
Körkérdésünk
Lennél újra gyerek?
Összes válasz: 16
Barátaink:
  • Pippa
  • Születésnap.wyw.hu
  • Bonny tortái
  • szuletesnap.lap.hu
  • Statisztika

    Online összesen: 1
    Vendégek: 1
    Felhasználók: 0
    Nyitólap » 2011 » Március » 2 » Süssük el a megmaradt tojásfehérjéket is
    5:13 PM
    Süssük el a megmaradt tojásfehérjéket is

    Ez a bejegyzés nálam nagyon aktuális, mert épp azzal küzdök, mit is csináljak a sok fel nem használt tojásfehérjével. Eddig abban a tudatban voltam, hogy a kutya szőrének jót tesz a nyers tojásfehérje (fényes lesz tőle a szőre), de nemrég olvastam, hogy nemhogy nem jó, egyenesen rossz nekik, mert avitint tartalmaz, ami többek között gátolja a B-vitamin felvételét is. Egyszóval mostanság más Bonca kutya sem kaphatja meg.

    Néhány napig nyugodtan tárolhatjuk hűtőszekrényben egy légmentesen lezárt dobozban. Egyébként pedig szintén jól lezárva lefagyasztható, így akár 10 hónapig is eláll. Kiolvasztáshoz egyszerűen tegyük hűtőszekrénybe.

    Én tegnap olyan sütemény készítettem, amihez csak a sárgája kellett. A fagyasztó dugig van, úgyhogy most „kénytelen” leszek felhasználni őket. Milyen finomságokba is lehet „elkoptatni” a fehérjéket?

    Készíthetünk madártejet, financiert, meringuet azaz habcsókot, pavlovát, macaront és még sok-sok minden mást. Igyekszem majd ezeket a recepteket is beírni, de most egy nagyon egyszerű finomságot hoztam, ez a csokoládékrémmel töltött kókuszos tallér. Én is úgy akadtam erre a receptre egy gasztroblogon.

    Íme tehát a recept:

    Hozzávalók a tallérokhoz: 3 tojásfehérje, csipet só, 18 dkg cukor, 30 dkg kókuszreszelék

    Hozzávalók a töltelékhez: 60 ml tejszín, 9 dkg étcsokoládé, 3 dkg vaj

    Elkészítés: a tojásfehérjékből csipetnyi sóval és a cukorral kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, előmelegítjük a sütőt 170-180ºC fokra és nekilátunk a formázáshoz.

    Egy kb. 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóba egy evőkanálnyi masszát gyömöszölünk, amit jól lelapítuk. A massza elég jól összeáll a nyomkodástól, a forma is könnyen lejön róla. A sütőben kb. 10-15 percig (vagy amíg a szélei aranysárgák lesznek) kell sütni.

    a A AA

    A krémhez egy kis edényben felmelegítjük a tejszínt (forrnia nem szabad!), majd a tűzről lehúzva beletördeljük a csokoládét, hozzádobjuk a vajat, és addig keverjük, amíg sima, fényes csoki masszát nem kapunk. Ahhoz, hogy kenhető legyen a  krémet le kell hűteni.

    Amikor már a kókusztallérok is kihűltek és a krém is kellően megszilárdult, elkezdhetjük összeragasztani őket.
    Nekem a gyerekek csokikrém nélkül is nagyon szeretik. A krémet helyettesíthetjük mogyorókrémmel is. A tallérok zárt dobozban tárolhatóak. Figyelem! Nagyon eteti magát…





    Add a Facebook-hoz
    Megtekintések száma: 1009 | Hozzáadta: Livi | Tag-ek(kulcsszavak): csokoládékrém, kókusz, tojásfehérje, sütés, sütemény, dínom-dánom | Helyezés: 5.0/6
    Összes hozzászólás: 0
    Név *:
    Email *:
    Kód *: