A következő recept a gyurmázni szeretőknek biztosan tetszik majd. A gyerekeket is be lehet vonni, ők is élvezni fogják, azt garantálom.
Hozzávalók:
1 pohár porcukor 1/2 pohár olvasztott vaj/margarin 2 pohár liszt 1 tojás 1 teáskanál vanília 1 teáskanál sütőpor 1/2 teáskanál só 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
Elkészítés:
Egy edényben keverjük össze a cukrot, a vajat/margarint, a vaníliát és a tojást. Szitáljuk bele a lisztet, a sütőport és a sót. Keverjük jól össze, majd mielőtt elkezdenénk gyúrni, felezzük el a tésztát. Az egyik felébe keverjük bele a kakaóport. Alaposan gyúrjuk át mindkét tésztát. Ha összeálltak, tekerjük őket folpackba és tegyük a hűtőszekrénybe annyi időre, míg meg nem dermednek.
Melegítsük elő a sütőt 180ºC-ra és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Formázzuk meg a pingvinjeinket. A törzse, a lábai, a csőre és a szemei a sima tésztából készüljenek, a feje és a szárnyai (tulajdonképpen a "kabátja") a kakaósból. (lásd a képeken)
Fektessük a pingvinjeinket a sütőpapírra nagyjából 2,5 cm távolságra egymástól és 8-10 percre tegyük őket a sütőbe. Sütés után 2 percig hagyjuk a tepsin hűlni, azután óvatosan rakjuk át őket sütőrácsra hűlni.
Tipp: Érdemes kisebb, 3 cm-nél nem nagyobb pingvineket formálnunk, mert ha nagyobbak, esetleg nem sülnek meg rendesen. Fontos még, hogy hanyatt fektetve tegyük őket a sütőpapírra, így sülnek át egyenletesen.