Péntek, 2024-04-26, 7:48 AMÜdvözöllek Vendég
Regisztráció | Belépés
RSS
Dínom-dánom gyermek party catering
Honlap-menü
Belépés
Keresés
Naptár
«  Január 2011  »
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Mentett bejegyzések
Körkérdésünk
Az édes vagy a sós süteményeket szereted?
Összes válasz: 22
Barátaink:
  • Pippa
  • Születésnap.wyw.hu
  • Bonny tortái
  • szuletesnap.lap.hu
  • Statisztika

    Online összesen: 1
    Vendégek: 1
    Felhasználók: 0
    Nyitólap » 2011 » Január » 19 » Milyen legyen a születésnapi buli?
    4:29 PM
    Milyen legyen a születésnapi buli?

    Ha egyszerű választ kellene adnom, akkor azt mondanám mindenekelőtt, hogy egy születésnap legyen szórakoztató és emlékezetes. A szülők ennek érdekében meg is tesznek általában minden tőlük telhetőt. Nagyon sok jó cikk jelent már meg ebben a témakörben kisgyermekeseknek szóló újságokban és az interneten. Ezekben az írásokban rengeteg jó tippet találhatunk a gyerekek szórakoztatására vonatkozóan: hívhatunk profi animátorokat (bohócokat, bűvészeket, hercegnőket) vagy magunk találhatunk ki jópofa vetélkedőket, játékokat.

    Egyszóval nagyon hasznosak ezek a cikkek, sok ötletet meríthet belőle a szülő. Én egy valamivel nem értek egyet, mégpedig azzal a kijelentéssel, hogy az ételre túl sok időt/energiát/pénzt nem érdemes pazarolni, mondván, "ha jó a buli, úgysem esznek túl sokat". Tény, hogy ha a gyerekek jól szórakoznak, hajlamosak elfelejtkezni az evésről. Így aztán a legtöbb szülő feleslegesnek is tartja, hogy túl sokat bíbelődjön az elkészítésükkel. Egy tálba kiszór egy zacskó chips-et, ropit, valamilyen bolti dobozos süteményt, esetleg rendel pizzát, és az étel letudva. Időigényesebb ugyan, de miért ne készíthetnénk el mi magunk ezeket a tipikusan gyerek kedvenceket? Igen, tudom, most azt gondolod, van elég gond egy születésnapi buli szervezése körül, ezen legalább hadd spórolj időt, különben is, nem fog belehalni az a csemete, ha ilyesmit majszol néhanapján. Ez igaz, nem fog. Én mégis azt mondom, hogy amennyiben lehet, kerüljük a mesterséges aromákkal, ízfokozókkal, állományjavítókkal és tartósítószerrel készült ételeket és igyekezzünk friss, lehetőleg szezonális, egészséges és jó minőségű alapanyagokat felhasználva házilag előállítani a menüt. Valóban nem kell túlzásba esni a mennyiséget illetően, tehát ne kenjünk meg 3 vekni kenyeret szendvicsnek, vagy süssünk 5 tepsi aprósüteményt, mert az tényleg felesleges. Ellenben próbáljunk meg kis adagokban minél változatosabb ételekkel előrukkolni.

    A tálalás módja legalább annyira fontos, mint az étel maga. Nagyobb tetszést érhetünk el, ha színes, és jópofa ételek elkészítése mellett olyan tányérokat, szalvétákat, zászlókat, stb. szerezzük be, melyek gyermekünk kedvenc mesehősét, játékát ábrázolják. Ha a zsúrnak van konkrét mottója (kalózos, hercegnős stb.), igyekezzünk ehhez a mottóhoz passzoló ételeket és apróbb dekorációs kellékeket is választani.

     Sok szülő sajnos beleesik abba a hibába, hogy megpróbálja (tudatosan vagy sem) felülmúlni a többi szülő által szervezett bulikat. Ez nagyjából kimerül abban, hogy ha Tomika születésnapján fellépett egy bohóc, akkor Petike szülei már kibérlik az egész Fővárosi Nagycirkuszt. Sajnos az ilyen nagyszabású, jól megszervezett, igazán szórakoztató és élményekben gazdag eseményekről szoktak a gyerekek úgy hazatérni, hogy az első kérdésük az: „Mit lehet enni? Olyan éhes vagyok!”



    Add a Facebook-hoz
    Megtekintések száma: 866 | Hozzáadta: Livi | Tag-ek(kulcsszavak): születésnap, zsúr, buli, ételek | Helyezés: 5.0/5
    Összes hozzászólás: 0
    Név *:
    Email *:
    Kód *: