Kedd, 2024-04-23, 10:36 PMÜdvözöllek Vendég
Regisztráció | Belépés
RSS
Dínom-dánom gyermek party catering
Honlap-menü
Belépés
Keresés
Naptár
«  Február 2011  »
HKSzeCsPSzoV
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
Mentett bejegyzések
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 21
Barátaink:
  • Pippa
  • Születésnap.wyw.hu
  • Bonny tortái
  • szuletesnap.lap.hu
  • Statisztika

    Online összesen: 1
    Vendégek: 1
    Felhasználók: 0
    Nyitólap » 2011 » Február » 24 » Bonbon házilag
    11:03 PM
    Bonbon házilag
    Egy bonbonos honlap mottója szerint a bonbon a legjobb, ami a csokoládéval történhet. Ezzel teljesen egyet kell, hogy értsek. Bonbon ma már minden élelmiszerboltban kapható, igazi minőségért azonban érdemes ellátogatni egy-egy erre szakosodott üzletbe. Esetleg készíthetjük házilag! 

    A bonbonkészítés fő eszköze a jó minőségű csokoládé. A hozzáértők szerint a tökéletes végeredmény érdekében legalább 70%-os csokit érdemes választani, de persze ez nem szentírás, beolvaszthatjuk a maradék mikulásokat vagy húsvéti nyuszikat is. Tortabevonóval viszont nem érdemes próbálkozni, nagyon törik.

    A másik fontos eszköz a forma. Manapság már nagyon sok helyen lehet szebbnél-szebb szilikonformákat kapni, de kezdetnek egy egyszerű jégkockatartó is megteszi, lényeg, hogy a végén könnyen kipattintható legyen a megdermedt csoki. Én az IKEA-ban szereztem be ezeket a formát, jelen esetben a szív alakút használtam.

    A csokit gőz fölött olvasszuk fel figyelve arra, hogy a lábos alja ne érjen bele a lobogó vízbe. A megolvadt masszával kenjük ki a formákat úgy, hogy az oldalán is legyen bőven belőle. Dermedésig hűtsük, töltsük meg valamilyen töltelékkel, hűtsük, majd utolsó lépésként a tetejét vonjuk be újra csokival. Ismét mehet a hűtőbe. Ha teljesen megdermedt pattintsuk ki a formából és tegyük mignon/bonbon kapszliba.

    Fontos, hogy minden művelet után teljes dermedésig tegyük hűtőszekrénybe a formákat, különben összefolynak a különböző színű csokik, vagy töltelékek.

    A bonbon attól bonbon, hogy töltelék van benne. A töltelék lehet szinte bármilyen, a fantáziánkra van bízva, de azért adok néhány ötletet.

    A legegyszerűbb a mogyorókrémmel töltött, amihez csak picit fel kell melegíteni a boltban kapható mogyorókrémet, hogy könnyen tudjunk vele dolgozni.

    Kókuszkrémet is nagyon könnyen készíthetünk. Tulajdonképpen annyi kanál tejszín kell hozzá, amennyi kókuszreszelék. A tejszínt egy kevés porcukorral forraljuk fel, vegyük le a tűzről, keverjük bele a kókuszreszeléket, majd legvégül nagyjából egy evőkanál vajat. Érdemes nyomózsákba tenni, megkönnyíti a töltést.

    Lehet likőrrel, kávékrémmel, marcipánnal, magokkal is tölteni. Próbáljátok ki, jó móka!

    Add a Facebook-hoz
    Megtekintések száma: 1925 | Hozzáadta: Livi | Tag-ek(kulcsszavak): házilag, bonbon, édesség, csokoládé, dínom-dánom | Helyezés: 5.0/6
    Összes hozzászólás: 0
    Név *:
    Email *:
    Kód *: